Steden en dorpen

redon

Redon (Ille-et-Vilaine)

Ontdek het rijke erfgoed van de stad historische stad Redon in Ille-et-Vilaine. Bezoek zal de voormalige abdij Saint-Sauveur. Redon beschikt over een oude haven en wordt doorkruist door het kanaal Nantes – Brest.

Meer informatie


Pontivy

Het mooie stadje Pontivy is absoluut een bezoekje waard. Bezoek het imposante middeleeuwse kasteel van Rohan, de oude huizen en straatjes. Pontivy heeft twee gezichten. De middeleeuwse stad met het kasteel en het militaire centrum uit de tijd van Napoleon Bonaparte. Nu vormen…

Meer informatie


Lorient (Morbihan)

De geschiedenis van Lorient begon in 1666 als verlaten plek waar de schepen van de Oost-Indische Compagnie werden gebouwd. Tegenwoordig telt de stad bijna 200.000 inwoners en heeft het de tweede vissershaven van Frankrijk na Boulogne.

Meer informatie


St-Brieuc (Côtes-d’Armor)

De baai van Saint-Brieuc is een gebied met kliffen, baaien, duinen, stranden en andere bijozndere punten. Een verscheidenheid aan landschappen beïnvloed door het ritme van de getijden.

Meer informatie


Vannes

De hoofdstad van Morbihan, een middel-eeuwse stad met veel kunst en geschiedenis. Veel vakwerkhuizen rondom de Cathedraal en een fantastische jachthaven maken Vannes een ideale stad. Het oude centrum dateert van de eerste eeuw voor Christus.

Meer informatie


Pont-Aven

Dit aantrekkelijk dorpje heeft een aantal mooie wandelingen langs de rivier, gastronomische hoogstandjes en een kleurrijke zomer festival (1e zondag van augustus).

Meer informatie


Bécherel (Ille-et-Vilaine)

Ten noordwesten van Rennes ligt op een van de hoogste punten van Ille-et-Vilaine (176 meter) dit pittoreske plaatsje Bécherel, een must voor Franstalige literatuur liefhebbers met charmante middeleeuwse straatjes. Met uitzicht over de vallei Rance.

Meer informatie


Saint-Malo (Ille-et-Vilaine)

Deze plaats heeft haar levendigheid en authenciteit weten te bewaren. In de zomer is het hier druk en altijd wel iets te doen voor liefhebbers van feesten, zeilen, springvloed en leuke straatjes.

Meer informatie


Rennes (Ille-et-Vilaine)

Rennes is de hoofdstad van Bretagne, een ware metropool, levendige studentenstad met veel historie. Bezoek de musea, galeries, boekwinkels en parken.

Meer informatie


Ploumanac’h

Ploumanac’h ligt aan de ‘Côte de Granit rose, een van de mooiste plekjes in Bretagne. De plaats is beroemd om haar roze granieten rotsformaties. Een imposante stapel stenen, die door de miljoenen jaren heen door de zee en de wind zijn uitgeslepen. Het biedt de bezoekers een fantastisch beeld en is…

Meer informatie


Brest

Ontdek het hart van deze badplaats genesteld in een van de mooiste havens van Frankrijk. Bezoek de indrukwekkende brug l’Iroise, wandel langs de kaden naar het kasteel en bezoek Océanopolis.

Meer informatie


Tréguier

In de smalle straten rond de schitternde kathedraal liggen vakwerkhuizen en mooie granieten herenhuizen. De gotische kathedraal St-Tugdual (14de-15de eeuw) is een fraai voorbeeld van de religieuze architectuur in Bretagne.

Meer informatie


Quimper

De stad wordt over het algemeen beschouwd als de meest Bretonse van alle Bretonse steden. Rond de 4e zondag van juli vindt hier een manifestatie van Bretonse folklore plaats: het Festival de Cornouaille (Fest-Noz).

Meer informatie


Fougères (Ille-et-Vilaine)

Fougères is een prachtige middeleeuwse stad met veel historie, met als hoogtepunt het kasteel ‘Château Fougères’ dat op een rots is gebouwd. De burcht had een militaire rol en controleerde de landgrenzen van het hertogdom Bretagne als onderdeel van Les marches de Bretagne …

Meer informatie


Dinard

Dinard is een luxe badplaats met een zekere grandeur van de oude wereld.  Opzichtige villa’s, koloniale huizen en spectaculair uitzicht.

Meer informatie


Close