Culinaire festivals

Bretagne is trots op haar lokale keuken, dat blijkt onder andere uit de vele lokale producten en de culinaire festivals die jaarlijks op het programma staan waarbij de gastronomie van Bretagne centraal staat.

Het feest van de Sint Jakobsschelp

Erquy, Loguivy-de-la-mer en Saint Quay Portrieux (eind april)

La fête de la coquille Saint Jacques rouleert elk jaar tussen Erquy, Loguivy-de-la-mer en Saint Quay Portrieux en vindt dit jaar plaats in de laatste van deze drie vissersdorpjes. Drie dagen vertier rondom deze smakelijke schelp, die u direct in de haven, omgeven door Bretonse vissers, kunt proeven met een sausje naar wens.

Lees meer op: Erquy tourisme en Saint Quay Portrieux.

La fête des fraises

Het feest van de Aardbei

Plougastel Daoulas (begin juni)

De aardbei maakte haar intrede in Plougastel Daoulas toen ene Amédée-François Frézier uit de Savoye de aardbei in Zuid-Amerika ontdekte en meenam naar Frankrijk. Sindsdien is Plougastel Daoulas, een stadje dichtbij Brest, onlosmakelijk verbonden met de aardbei. Tijdens de optocht van la fête de la fraise kan men naast de aardbei ook de lokale kostuums en instrumenten, zoals de Bagadou, aanschouwen.

Lees meer op: Plougastel Daoulas

Fête de la crêpe

Het feest van de crêpe

Gourin (eind juli)

De crêpe is misschien wel het meest bekende gerecht uit Bretagne, dat vaak wordt gegeten met een glas cider (appelwijn). Op de zondag van la fête de la crêpe wordt jaarlijks de wedstrijd van de grootste crêpe georganiseerd. Met een inleg van € 2,00 kan men de uitdaging aangaan om een crêpe met een diameter van 90 cm te maken. Verder worden er muziekoptredens, Bretonse dansen en andere animaties georganiseerd.

Lees meer: Fête de la crêpe

Een zondag aan het kanaal

In meerdere gemeentes langs de Bretonse kanalen

De oevers van de kanalen “Nantes à Brest”, “Blavet”, “Ille de Rance” en de “Vilaine” worden deze dag door meerdere gemeentes versierd om ’s middags in leuke sferen samen de lunch te kunnen nuttigen. Sommige gemeentes zorgen zelfs voor animaties om zowel jong als oud te vermaken.

Close