Landschap

Land bij de zee ‘Armor’

Bretagne is een typische maritieme streek, maar evenzeer een echte landstreek. De kustlijn van Bretagne is een aaneenschakeling rotspartijen, kliffen en zanderige baaien. Vooral in het noorden is de kustlijn ruig (kliffen) met vlakke (kleine) zandstranden tussen de rotsen en een blauwgroene zee. De kliffen kunnen een enorme hoogte hebben. Bij de cap de la Chevre stijgen de kliffen tot een hoogte van wel 100 meter. In het zuiden liggen veel badplaatsen, kleine baaien en grote zandstranden. Voor de gehele kust liggen grote en kleine eilanden, wel meer dan 800. In de reservaten langs de kust leven alken, zeekoeten, papegaaiduikers, aalscholvers, wulpen en jan-van-genten.

Het getijden verschil in Bretagne is een van de grootste van Frankrijk. Bij eb (laag water) ontstaat op veel plaatsen een soort maanlandschap van rotsen en zandbanken, waar een rijkdom van schelp -en schaaldieren is terug te vinden

Land van het bos ‘Argoat’

Het binnenland van Bretagne wordt gekenmerkt door bossen, heuvels, heide en weilanden. In het westen liggen heuvels en in het oosten vindt u vele weide- en heidegebieden.

Wist u dat?

Bretagne meer dan 3.000 km kust heeft, groter dan België is en Roc ‘h Trédudon (387 meter hoog) het hoogste punt is.

Close