Natuur en Landschap

Landschap

Op elk moment verandert het landschap van Bretagne. Het landschap is  krachtig, verrassend, passioneel en soms ook kwetsbaar. Opvallende kusten, baaien, kliffen en rondingen van duinen. Romantische heidevelden hellingen, valleien en bossen.

Meer informatie


Geografie

Bretagne is een schiereiland in het noordwesten van Frankrijk en grenst in het noorden aan Het Kanaal en in het westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan en bestaat uit de departementen Côtes-d`Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan.

Meer informatie


Flora en fauna

Bretagne heeft een uitstekekende geografische ligging aan de westkust van Frankrijk. De regio grenst aan Normandie en Pays-de-la-Loire. Bretagne is een regio die boeit, betovert en altijd een beetje raadselachtig is gebleven.

Meer informatie


Kanalen en rivieren

Bretagne heeft meer dan 600 km aan kanalen en rvieren, die men kan bevaren. In het verleden werden de waterwegen gebruikt voor het vervoer van leisteen, wijn en specerijen. Tegenwoordig is het een origenele manier om de oevers te ontdekken.

Meer informatie


Parken en tuinen

Botanische, esthetische of historische tuinen? Bretagne is door de invloed van de warme golfstroom een echte tuinen regio met inheemse en exotische planten.

Meer informatie


Natuurreservaten

Bretagne heeft ongeveer vijftig beschermde reservaten aangewezen door Natura 2000. Deze bevinden zich voornamelijk in de kustgebieden. Daarnaast zijn er meer dan 320 gebieden kleiner geclassificeerd als natuurreservaat.

Meer informatie


Regionale parken

Natuurparken streven in Bretagne diverse doelen na. Ze hebben een informatief karakter, ze laten de mensen kennis maken met de streek en het landschap.

Meer informatie


POPULAIRE ZOEKWOORDEN

Zee en land, betoverend, Ar Mor, zee, Ar Goat, bossen, binnenland, mysterieus, geheimzinnig, rust, ongerept, rotspartijen, sprookjesbossen, heidevelden, moerassen, rijkdom, planten, dieren, bloemen, vogels, bomen, water, klimaat, kusten, mooi, roze rotsen, kliffen, wandelen, fietsen, eilanden, landschap, geografie, flora & fauna, kanalen & rivieren, natuurreservaten, zoutmoerassen van Guérande, Grand-Lieu, Falaises de Plouha, Cap Sizun, Côtes des Abers,  regionale natuurparken, marin d’Iroise, de Brière, d’Armorique

Close