Les gorges du Corong

Magisch

De omgeving is niet zo verschrikkelijk als haar naam zou doen denken ‘Duivelse rotsen’. Als de zon door de bossen schijnt is het eerder een paradijs met opkleurende granieten rotsen en vrolijke getjilp van vogels. Tussen de plaatsen Faouët en Quimperlé ligt dit heuvelachtige, water- en bosrijkgebied. De bossen en indrukwekkende chaos van granieten rotsblokken vormen een prachtig landschap, niet ver van Locunolé. Bij enorme regenval verandert de rivier L’Ellé in een stroomversnelling.

Vanwaar Duivelse Rotsen?

Het verhaal gaat dat Saint Guénolé, een heroïsche figuur uit de Dark Ages van Bretagne, hoorde dat Satan regeerde langs de oevers van de rivier L’Ellé. De naam van de rivier komt van het Bretonse woord voor de hel, ‘Ellez’. De religieuze man besloot hier een christendom te stichten om de duivel te verdrijven. Satan was woedend en liet het rotsblokken op Guénolé regen. Maar door het kruis slaagde Guénolé de keien te ontwijken. Toen dit mislukte gingen de heilige en Satan op de vuist. De krassen van de klauwen van de duivel zijn zogenaamd te zien in de rotsen, maar hij verloor. De Trou du Diable is het gat waar vermoedelijk de duivel in is verdwenen. Niemand heeft ooit gemeten hoe diep het gat daadwerkelijk is…

Geologen schrijven de vorming en natuurlijke barsten toe aan erosie. Door kwelwater zijn de scheuren in de rotsen groter geworden, delen braken af en stortte uiteindelijk neer om zo de chaos te vormen.

Wandelen

Het gebied is ideaal voor wandelingen. Wandel langs de rivier en geniet van het landschap.

Sportieve kant

Het water dat met grote kracht door de kloven stroomt is ideaal voor de ervaren kanoër, vooral als je richting de stad Quimperlé komt wordt het water wilder. Meerdere kanowedstrijden zijn hier al gehouden. In Quimper kan je gemakkelijk een kano huren en het landschap rond de stad verkennen.

Wist u dat?

U via het office de tourisme van Quimperlé kan deelnemen aan georganiseerde & begeleide kanotochten om de stad op een originele manier te ontdekken.

Office de Tourisme Quimperlé

45. place Saint Michel
+33 (0)2 98960432
www.quimperletourisme.com

Bezienswaardigheden

Plaats een reactie op dit artikel

Ligging

Close