Watersport

Langs de kust van Bretagne vindt u veel clubs en scholen voor watersport-activiteiten. In de zomer vinden er in Bretagne zeilwedstrijden en watersport evenementen plaats. Ook surfen, funboarden, kitesurfen en strandzeilen zijn uitstekend te beoefenen in Bretagne.

Zeilen

Zowel Noord en Zuid Bretagne bieden uitstekende zeilmogelijkheden voor degenen met een goede kennis van navigatie. Het is een uitdagingen om te varen op getijde water. In Noord Bretagne lijkt het zeilen op dat van de Zuidwest kust van Engeland, misschien bekend van een zeiltocht met uw eigen zeilboot in de vakantie. Door een onverklaarbare reden is het klimaat warmer en het zomerse weer net iets meer betrouwbaar zodra u ten Zuiden van de Loire komt.

De kust van Bretagne ligt vol met eilanden, kleine steden en beschutte ankerplaatsen in riviermondingen. U hoeft nooit lang te varen.

Surfen

Bretagne kent een aantal beroemde surfplekken. Goede surfspots zijn: La Torche, La Palue, Pointe du Raz en langs de ruige kust van Quiberon zijn geliefd. Op deze plekken zijn goede surfscholen gevestigd waar men het hele seizoen terecht kan. Op veel plekken zijn mooie golfen!

Kitesurfen

Kitesurfen is erg populairder aan de kust van Bretagne. Kitesurfen is, net als in vele andere plaatsen, een concurrent geworden van windsurfen in Bretagne, de reden hiervoor is onder meer omdar er extreme sprongen mee mogelijk zijn en omdat er minder wind nodig voor is.

Kanoën & kajakken

Kanovaren is in Bretagne erg populair. U kunt zowel op zee als op de binnenwateren uit de voeten. Een aantal ‘Points kayak mer’ geven cusrussen en organiseren tochten, daarnaast zijn er steeds meer clubs met verhuur van materialen.

Jetskiën

Jetskiën langs de kust is sterk gereglementeerd. Als het is toegestaan dan is het met de jetski ontdekken van baaien langs de kust waar je moeilijk komt een heerlijke bezigheid.

Nuttige links

Close