Activiteiten

Wandelen

De mooiste plekjes van Bretagne ontdekt u wandelend. De GR34 is de bekendste en doorkruist de hele regio. Dan zijn er de GRP’s, regionale routepaden, aangeduid in geel en rood. Tenslotte zijn er de PR’s, korte tochten aangeduid met een gele streep.

Meer informatie


Paardrijden

Een goede manier om Bretagne te ontdekken is te paard. Met ruim 2.600 km aan ruiterpaden, langs de stranden en bezienswaardigheden ziet u de rijkdom van Bretagne op een andere manier. Via de instantie l’Equibreizh vindt u alle paden.

Meer informatie


Fietsen en moutainbiken

Wie van fietsen houdt kan in Bretaggne zijn of haar hart ophalen. De wegen in Bretagne zijn vrij vlak en daardoor bijzonder geschikt voor de fiets. Op sommige plekken en de eilanden  moet u wel op de fiets stappen, autoverkeer is er meestal verboden.

Meer informatie


Watersport

Langs de kust van Bretagne vindt u scholen en verhuurbedrijven voor watersportactiviteiten. Er wordt veel georganiseerd voor de watersport liefhebber, surfen, funboarden, kitesurfen, zeilen, kajakken, kanoën en strandzeilen zijn allemaal mogelijk.

Meer informatie


Zwembaden

In Bretagne liggen meerdere zwembaden en zwemparadijsen, waar u met de hele familie terecht kunt..

Meer informatie


Duiken

De gebieden waar gedoken mag worden in Bretagne zijn zo interessant vanwege het rijke onderwaterleven, het fascinerende reliëf van de zeebodem en de scheepswrakken. De gebieden liggen langs heel de kust en baaien verspreid.

Meer informatie


Golfen

Bretagne is een gewaardeerde golfbestemming dankzij de schoonheid en de kwaliteit van haar golfbanen. Greens aan de kust, midden tussen de heuvels of nabij een prachtig kasteel. Elke baan heeft zijn eigen charme en uitdagingen.

Meer informatie


Attractie, pret -en avonturenparken

De leukste pretparken, speeltuinen en attractieparken in Bretagne. Hier vindt u een overzicht met adressen en websites voor een dagje uit in Bretagne met de hele familie.

Meer informatie


Dierentuinen en parken

Droom weg in de prachtige ogen van een giraf, toeter mee met de roep van de olifant en waggel als een pinguïn tijdens een bezoek aan diverse dierentuinen in Bretagne.

Meer informatie


Kuurwezen en thalasso

Bretagne is pionier op het gebied van kuuroorden en spa. Vooral de thalassotherapie, waarbij de invloeden van de zee en de algen worden gebruikt is populair en heilzaam.

Meer informatie


Musea

Door haar rijke historie en cultuur zijn er in Bretagne volop musea. Leer meer over de archeologie, klassieke en moderne kunst, maritime en openlucht musea.

Meer informatie


Restaurants

Uit eten? Dat kan in Bretagne. Bretagne heeft een rijke keuken met vlees, vis en veel schelp -en schaaldieren. Ga voor een eenvoudige crêpe of geniet van een schaal fruits de mer.

Meer informatie


Gerelateerde pagina’s & woorden

Wandelen, fietsen, te paard, in de lucht, watersport, zwembaden, duiken, sportklimmen, golfen, kanovaren, avonturenparken, dierentuinen, kuuroorden, theaters, spektakel, shows & casino’s, parken & tuinen, evenementen, restaurants

Close