Veel gestelde vragen

Algemeen

Moet ik mijn huisdier laten inenten?

U dient een recent certificaat van inenting mee te nemen. Informeer bij uw dierenarts, deze weet hoe te handelen.

Op welke stranden is onze hond welkom?

Als u wilt weten waar uw hond welkom is kijk dan op: www.frenchtoutou.com

Transport

Veiligheidshesje en gevarendriehoek verplicht?

Sinds 1 juli 2008 is het in Frankrijk verplicht een reflecterend veiligheids-hesje te dragen en te beschikken over een gevarendriehoek in de auto.

Zijn GPS-snelheidswaarschuwingssystemen verboden in Frankrijk?

Nee, in Frankrijk geldt dezelfde wetgeving als in Nederland. Navigatie-systemen met GPS-waarschuwingssystemen zijn toegestaan, maar radarverklikkers zijn verboden. Je kunt dus met een gerust hart de Franse wegen betreden met een navigatiesysteem zonder het risico te lopen beboet te worden door de Franse politie. Let wel dit geldt enkel en alleen voor de ingebouwde waarschuwingssystemen en niet voor de losse radarverklikkers!

Accommodaties

Wat zijn Gîtes?

Een gîte is een ander woord voor een vakantiehuis dat te huur wordt aangeboden. Dit soort huizen zijn volledig gemeubileerd en bedoeld voor verhuur van korte duur, bijvoorbeeld één week. Op Bretagne.nl vindt u een overzicht van dit soort vakantiehuizen.

Wat zijn Chambres d’Hôtes?

Chambres d’Hôtes betekent letterlijk ‘gastenkamers’ en is de Franse variant van Bed & Breakfast. Gasten kunnen overnachten bij de eigenaren thuis. Bij een chambres d’hôtes kunt soms kiezen om het ontbijt op bed of in de eetkamer van de bewoner(s) te nuttigen. Het is een aantrekkelijk alternatief voor kamers in de gebruikelijke hotels.

Formeel heeft een chambres d’hôtes maximaal vijf slaapkamers. Er bestaat een grote diversiteit aan chambres d’hôtes met verschil in comfort, prijs en de te bieden faciliteiten.  De luxe chambres d’hôtes beschikken vaak over halfpension of zelfs een (buiten) zwembad. Daarnaast zijn er ook chambres d’hôtes waar het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers.

Close