Lorient vakantie en toerisme in Bretagne

Oost-Indische Compagnie

De geschiedenis van Lorient begon in 1666 als verlaten plek waar de schepen van de Oost-Indische Compagnie werden gebouwd. Waar een van de eerste schepen ‘Le Soleil d’Orient’ te water werd gelaten en uiteindelijk de naam zou geven aan de groeiende nieuwe stad. De welvaart van de Compagnie bevorderde een zeer snelle groei van deze nieuwe stad. De enorme groei eindigde in 1763 met het verlies van grote Franse bezittingen in India. Door alle gebeurtenissen in de 20ste eeuw is bijna niets meer over van de gebouwen uit deze welvarende tijd.

De stad in de 20ste eeuw

Na de Eerste Wereldoorlog ontwikkelde de haven zich tot vissershaven en in de Tweede Wereldoorlog als thuisbasis voor Duitse onderzeeërs. Om hun onderzeevloot te beschermen bouwden de bezetters vanaf 1941 enorme betonnen bunkers. Voor de bouw van van de duikbootbasis en bombardementen door de geallieerden werd ongeveer de hele stad volledig vernield. In 1949 werd begonnen met de wederopbouw. Het herstel werd in 1959 voltooid.

Lorient anno de 21ste eeuw

Tegenwoordig telt de stad bijna 200.000 inwoners en heeft het de tweede vissershaven van Frankrijk na Boulogne. De tweede handelshaven van Bretagne, een jachthaven, een prestigieuze passagiersterminal en een marinehaven. Dit maakt Lorient een originele en interessante toeristische attractie.

Office de tourisme Lorient

Maison de la Mer
Quai de Rohan
56100 LORIENT
+33 (0)2 97847800
www.lorient-tourisme.fr

Ligging

Close