Morbihan

Pontivy

Het mooie stadje Pontivy is absoluut een bezoekje waard. Bezoek het imposante middeleeuwse kasteel van Rohan, de oude huizen en straatjes. Pontivy heeft twee gezichten. De middeleeuwse stad met het kasteel en het militaire centrum uit de tijd van Napoleon Bonaparte. Nu vormen…

Meer informatie


Lorient (Morbihan)

De geschiedenis van Lorient begon in 1666 als verlaten plek waar de schepen van de Oost-Indische Compagnie werden gebouwd. Tegenwoordig telt de stad bijna 200.000 inwoners en heeft het de tweede vissershaven van Frankrijk na Boulogne.

Meer informatie


Vannes

De hoofdstad van Morbihan, een middel-eeuwse stad met veel kunst en geschiedenis. Veel vakwerkhuizen rondom de Cathedraal en een fantastische jachthaven maken Vannes een ideale stad. Het oude centrum dateert van de eerste eeuw voor Christus.

Meer informatie


Belle-Île (Morbihan)

Hier vindt men eigenaardige roze granieten rotsformaties op de heide en aan de kust, in het bijzonder bij de Pointe du Squewel.

Meer informatie


Le Jardin aux papillons (Vannes)

Leuke vlindertuin, de exotische vlinders vliegen vrij om je heen. Toegang:  Volwassenen € 9,-, kinderen (4-11 jaar) € 6,30. Dagelijks geopend van 10.00 – 12.00 uur & 14.00 – 19.00 uur. In de zomer van 10.00 – 19.00 uur.

Bezoek de website


Camors Adventure Forest

Morbihan
Le Petit Bois
56330 Camors

Bezoek de website


Close