Ille-et-Vilaine

redon

Redon (Ille-et-Vilaine)

Ontdek het rijke erfgoed van de stad historische stad Redon in Ille-et-Vilaine. Bezoek zal de voormalige abdij Saint-Sauveur. Redon beschikt over een oude haven en wordt doorkruist door het kanaal Nantes – Brest.

Meer informatie


Château de Fougères

Het indrukwekkende kasteel biedt uitzicht over de belangrijkste verbindingswegen tussen Normandie, Bretagne en Frankrijk. Al vanaf het jaar 1.000 is de stad omsloten door de houten verdedigingswallen.

Meer informatie


Bécherel (Ille-et-Vilaine)

Ten noordwesten van Rennes ligt op een van de hoogste punten van Ille-et-Vilaine (176 meter) dit pittoreske plaatsje Bécherel, een must voor Franstalige literatuur liefhebbers met charmante middeleeuwse straatjes. Met uitzicht over de vallei Rance.

Meer informatie


Saint-Malo (Ille-et-Vilaine)

Deze plaats heeft haar levendigheid en authenciteit weten te bewaren. In de zomer is het hier druk en altijd wel iets te doen voor liefhebbers van feesten, zeilen, springvloed en leuke straatjes.

Meer informatie


Rennes (Ille-et-Vilaine)

Rennes is de hoofdstad van Bretagne, een ware metropool, levendige studentenstad met veel historie. Bezoek de musea, galeries, boekwinkels en parken.

Meer informatie


Cathédrale St-Pierre (Rennes)

De bouw van de kathedraal begon in de 15de eeuw en de gevel werd in 1560 voltooid. Het gebouw staat op de plek van een eeuwenoud heiligdom.

Meer informatie


Château de la Ballue

Kasteel met de Louis XIII stijl uit 1620. De opvallende labyrint tuinen zijn zeker een bezoek waard.

Meer informatie


Alligator Bay (Ille-et-Vilaine)

Aan de voet van de Mont st. Michel ligt dit grootste krokodillen park van Europa. Toegang:  € 11,50. Openingstijden: 1 augustus t/m 30 september tussen 14.00 en 18.00 uur.

Bezoek de website


Fougères (Ille-et-Vilaine)

Fougères is een prachtige middeleeuwse stad met veel historie, met als hoogtepunt het kasteel ‘Château Fougères’ dat op een rots is gebouwd. De burcht had een militaire rol en controleerde de landgrenzen van het hertogdom Bretagne als onderdeel van Les marches de Bretagne …

Meer informatie


Dinard

Dinard is een luxe badplaats met een zekere grandeur van de oude wereld.  Opzichtige villa’s, koloniale huizen en spectaculair uitzicht.

Meer informatie


Close