Finistère

Cathédrale St-Corentin

De kathedraal uit de 13e en 15e eeuw behoort tot de meest volmaakte gotische bouwwerken van Bretagne.

Meer informatie


Île Tudy

In de zomer wonen er tijdelijk 10 keer zoveel mensen op het schiereiland.

Meer informatie


Les gorges du Corong

De omgeving is niet zo verschrikkelijk als haar naam zou doen denken ‘Duivelse rotsen’. Als de zon door de bossen schijnt is het eerder een paradijs met opkleurende granieten rotsen en vrolijke getjilp van vogels.

Meer informatie


Pont-Aven

Dit aantrekkelijk dorpje heeft een aantal mooie wandelingen langs de rivier, gastronomische hoogstandjes en een kleurrijke zomer festival (1e zondag van augustus).

Meer informatie


La pointe du Raz (Finistère)

Een absoute aanrader is Pointe du Raz, een uitzonderlijke plaats met een fantastisch panorama en het hele jaar veel toeristen trekt. De kaap is 70 meter hoog en steekt ver de zee in en is samen met de Pointe Saint-Mathieu de verst uitstekende westelijke kaap van Bretagne en Frankrijk.

Meer informatie


Regionaal natuurpark marin d’Iroise

Op het puntje van Bretagne ligt dit jonge natuurpark. Het oppervlakte bestaat bijna geheel uit zeegebied. De zee is hier zeer rijk, maar erg woelig en gevaarlijk door de stromingen.

Meer informatie


Musée national de la Marine

Gelegen in het kasteel van Brest, een van de laatste overblijfselen van de stad, ligt het Marine Museum. Ontdek de sporen van maritieme geschiedenis.

Bezoek de website


Parc de Loisirs Bel Air

Finistère
Keridreuff
29710 Landudec

Bezoek de website


Espace aquatique Aquacap (Esquibien)

AquaCap biedt een sportbad om te zwemmen, een recreatiebad en een wellness-centrum.
Kinderen: € 4,- & volwassenen: € 5,-. Het hele jaar geopend.

Bezoek de website


Brest

Ontdek het hart van deze badplaats genesteld in een van de mooiste havens van Frankrijk. Bezoek de indrukwekkende brug l’Iroise, wandel langs de kaden naar het kasteel en bezoek Océanopolis.

Meer informatie


Quimper

De stad wordt over het algemeen beschouwd als de meest Bretonse van alle Bretonse steden. Rond de 4e zondag van juli vindt hier een manifestatie van Bretonse folklore plaats: het Festival de Cornouaille (Fest-Noz).

Meer informatie


Cap Sizun

Een nog niet zo oud natuurreservaat uit 1959. Het gebied bestaat uit 25 ha op de noordkust van Cap Sizun. Rond april tot eind augustus een ideaal gebied voor vogelspotters. In deze maanden broeden hier duizenden zeevogels. Via de wandelpaden ontdekt u dit gebied het beste.

Meer informatie


Côtes des Abers

Een fantastisch landschap aan de Côte des Abers. Abers een Keltisch woord voor inhammen, gevormd aan het einde van de ijstijd. Hier stroomt het zeewater zo het land in en biedt u adembenemende beelden. Blauwe zee, stapels stenen en witte zandduinen.

Meer informatie


Regionaal natuurpark d’Armorique

Bretagne is het Frankrijk van de Kelten. Het land van stoere avonturiers die hier 500 jaar voor Christus arriveerden en Bretagne maakten tot wat het nu nog steeds is: een streek die boeit, betovert en altijd een beetje raadselachtig is gebleven.

Meer informatie


FEITEN & CIJFERS Ligging: West Bretagne • Departement: 29 • Oppervlakte: 6.733 km² • Inwoners: 916 duizend • Hoofdstad: QuimperArrondissmenten: Brest, Châteaulin, Morlaix en QuimperWeetjes: de naam dankt Finistère aan de ligging: letterlijk betekent het fin des terres, ofwel: het einde van het land. Het gebied is dan ook een schiereiland. Het centrum van de Finistère bestaat uit het schiereiland Pays du Ménez-Hom Atlantique en het Pays du Centre-Finistère. Het Association Ouest, de Cornouaille Promotion en het Pays des Portes de Cornouaille. In Finisère liggen mooie badplaatsen, zandstranden, havenstadjes en visserstadjes • Bezienswaardigheden: Calvaires, vuurtorens, Parc Naturel Régional d’Armorique, Pays Bigouden, Plougastel-Daoulas, Pointe du Raz • Steden: Brest, Concarneau, Daoulas, Douarnenez, Guimiliau, Huelgoat, Locronan, Morgat, Pont-Aven, Le Pouldou, Roscoff • Eilanden: Crozon, Île de Sein, Île d’Ouessant.

Close