Ploumanac’h

Ware schoonheid

Ploumanac’h ligt aan de ‘Côte de Granit rose, een van de mooiste plekjes in Bretagne. De plaats is beroemd om haar roze granieten rotsformaties. Een imposante stapel stenen, die door de miljoenen jaren heen door de zee en de wind zijn uitgeslepen. Het biedt de bezoekers een fantastisch beeld en is van een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid.

Tussen Perros-Guirec en de haven van Ploumanac’h heeft u het mooiste uitzicht over de rotsen. De rotsen zijn ouder dan 300 miljoen jaar en strekken zich uit over 25 hectare. Het geheel is natinaal Frans erfgoed en een must om te zien. Let op: het gebied trekt ieder jaar een miljoen toeristen.

Bij de Pointe du Squewel staan eigenaardige vormen van rotsblokken, die silhouetten vormen als het “Château de Diable” (Duivelskasteel), de “Chapeau de Napoleon” (hoed van Napoleon) en het “Silhouette de Saint-Yves”. Verder op een eilandje, dat met rotsblokrestanten bezaaid is, staat het “Château de Costaérès”, waarvoor een middeleeuwse burcht als voorbeeld heeft gediend.

In de vallei vindt u zeldzame varens, mossen, waterplanten en grote bomen. De vallei was ooit het jachtterrein van smokkelaars.

Vogels

Dit deel van de Bretonse kust is een mekka voor vogelaars en vormt het grootste vogelreservaat van Bretagne. Regelmatig zijn er boottochten van Perros-Guirec naar de eilanden langs de kust. De eilanden zijn de thuisbasis van 27 soorten vogels, waaronder 15 soorten zeevogels, met ongeveer 24.000 paren waaronder de grootste kolonie aalscholvers.

Met het gezin

Perros-Guirec is één van de meest populaire badplaatsen van Bretagne voor gezinnen, vanwege de zandstranden met veel activiteiten voor kinderen in het hoogseizoen. Of kies uit de attracties in de omgeving. Richting Trégastel liggen een aquarium en een waterpark. In het binnenland vindt u een planetarium, Telecom Museum, een 18 -holes golfbaan en een gereconstrueerd dorp uit het oude Gallië.

Wandelen

Wandel over het strand Saint-Guirec, u ziet dan de imposante roze granieten rotsen. Het kustpad is ideaal voor het verkennen van de indrukwekkende Ploumanac’h rotsen. Trek een halve dag uit voor de wandeling, een van de belangrijkste natuurlijke attracties van de regio. Geniet bij zonsondergang van de roze rotsen met oranje tinten. De wandeling over het douanepad GR34 is circa 7 km lang en duurt ongeveer twee uur.

Algemene informatie

Office de tourisme Ploumanac’h
21, place de l’hôtel de ville
22700 Perros-Guirec
Tel.: +33 (0)2 96232115
www.perros-guirec.com

Activiteiten

  • Aquarium Marin de Trégastel

Vakantie

Kaart

Close