Côtes-d’Armor

St-Brieuc (Côtes-d’Armor)

De baai van Saint-Brieuc is een gebied met kliffen, baaien, duinen, stranden en andere bijozndere punten. Een verscheidenheid aan landschappen beïnvloed door het ritme van de getijden.

Meer informatie


Lac de Guerlédan (Côtes-d’Armor)

Het meer ligt bij de stad Mûr-de-Bretagne, de stad wordt ook wel het hart van Bretagne genoemd. In de buurt van de stad ligt het 400 ha grote meer in de nabijheid van een 4.000 ha groot bos -en heidegebied.

Meer informatie


Ploumanac’h

Ploumanac’h ligt aan de ‘Côte de Granit rose, een van de mooiste plekjes in Bretagne. De plaats is beroemd om haar roze granieten rotsformaties. Een imposante stapel stenen, die door de miljoenen jaren heen door de zee en de wind zijn uitgeslepen. Het biedt de bezoekers een fantastisch beeld en is…

Meer informatie


Piscine Goëlys (Binic)

Mooi zwembad met een 65-meter glijbaan, bubbelbad, wildwater stroom, sauna & stoombad, solarium. Het zwembad is omringd door een park met spelletjes. Kinderen: € 3,05 & volwassenen: € 4,10. Het hele jaar door open.

Bezoek de website


Tréguier

In de smalle straten rond de schitternde kathedraal liggen vakwerkhuizen en mooie granieten herenhuizen. De gotische kathedraal St-Tugdual (14de-15de eeuw) is een fraai voorbeeld van de religieuze architectuur in Bretagne.

Meer informatie


Falaises de Plouha

Ten noorden van Saint-Quay-Portrieux, vindt u de hoogste kliffen van Bretagne. De kliffen steken hier 104 meter hoog boven het zeeniveau uit. Point de Plouha is het hoogstepunt van de 14 km lange rotsachtige kustlijn. Het gebied herbergt verborgen baaien, nestplaatsen voor vogels, een oude poort.

Meer informatie


FEITEN & CIJFERS Ligging: Noord Bretagne • Departement: 22 • Oppervlakte: 6.878 km² • Inwoners: 600 duizend • Hoofdstad: Saint-Briac • Arrondissmenten: Dinan, Guingamp & Lannion • Weetjes: Côtes-d’Armor is vernoemd naar een gelijkmatig heuvellandschap (Armoricaans massief). Kenmerkend zijn de kilometers lange hagen en holle wegen. In het noorden grenst de streek aan een mooie kust met smalle, diep in het land dringende rivieren. De kust heeft klinkende namen (west naar oost) als Côte de Granit Rose, Côte du Goëlo, Côte de Panthièvre en Côte d’Émeraude (Smaragden Kust).

Close